
Dünyanın ilk reklamı genelev reklamıdır. “Solu takip et. Kadınlarla dolu aşk evine ulaş.” Efes antik kentinde bulunan ve Konak adı verilen bu genelev (Hadrian Tapınağı) na Celsus kütüphanesinden bir geçit vardır.
Türk Dil Kurumu sözlüğü, Dil Derneği sözlüğü ve Sevan Nişanyan Etimolojik Sözlüğü'ne göre "fahişe" kelimesi, Arapça'da "azgın" ya da "utanmaz" anlamına gelen فاحشه (faḥişa) kelimesinden türetmiştir. Türk Dil Kurumu'nun verdiği tanımında fahişe "hayat kadını" anlamına gelir.
Fahişeliğin yasal statüsü devlete göre değişir; bazılarında fahişelik idam cezası ile cezalandırır, bazılarında da tamamen yasaldır. Fahişelik, seks işçiliği kapsamına girer.
Başlangıcında "kutsal bir görev" olarak ortaya çıkan fahişelik, "Tarihin Babası" Bodrumlu Herodotos'un aktardığı üzere, "kutsal fahişelik" Mezopotamya’ya kadar geri giden başlangıç döneminde ve MÖ 6. yüzyıldan itibaren belirdiği Eski Yunan'da verimlilik tapınılarına bağlı olarak ortaya çıkmıştır. Rahipler ve rahibeler, toprağın verimliliğini harekete geçirmek için birleşmek zorundaydılar.